Hvordan foregår en brudekjoleprøving?

Ved brudekjoleprøving anbefaler vi først og fremst å være ute i god tid. Hos oss varierer leveringstiden på brudekjoler mellom 2-5 mnd, så det er lurt å starte nesten ett år i forveien. Kunden bør også være åpen for å prøve snitt og fasonger de kanskje ikke har sett for seg at vil passe. Det finnes ikke noe fasitsvar bare ved å se på en kunde hva slags brudekjole hun vil kle. En brudekjole er et såpass spesielt plagg at det også skal stemme med personligheten i tillegg til hvordan kjolen sitter på kroppen. Helheten har ekstremt mye å si for hvordan bruden vil komme frem på bryllupsdagen. Det er derfor viktig å prøve flere snitt før avgjørelsen tas.  For oss som jobber her i salongen er det viktig å lytte til kunden for å høre hvilke tanker de har gjort seg opp på forhånd om både kjoleprøvingen og forventingene til selve drømmekjolen. De aller fleste har en formening om hva de vil ha, mens noen ikke har tenkt så mye på dette på forhånd.

 

Hva om drømmekjolen man prøver i salongen er for stor eller for liten?

De fleste brudekjoler må tilpasses, og vi har gode kontakter med lokale skreddere som hjelper deg som har kjøpt kjole hos Lises Brudesalong. Servicen etterpå dreier seg også om flere prøvinger og gratis oppdamping av kjole og slør etter behov. Alt i alt er det å jobbe i brudesalong et serviceyrke hvor vi jobber veldig tett med kunden i flere måneder. Det synes vi er utrolig gøy og vi har helt klart en meget takknemlig jobb!

 

Hvordan skal man klare å velge blant alt det flotte tilbehøret, og hvordan klarer man å se helheten?

Helheten har ekstremt mye å si for hvordan bruden vil komme frem på bryllupsdagen. Alt skal stemme perfekt også med tilbehøret. Her er det jo et hav av tiaraer, slør, smykker og sko å velge mellom. Brudekjolen må være på plass før man kjøper tilbehøret! Det er tilbehøret som skal fremheve kjolen, og ikke omvendt. Vi har alltid et godt utvalg av tilbehør slik at kunden kan få prøvd med masse forskjellig i ulike stiler. Alt avhengig av hvor mye pynt kunden selv «tåler» i samsvar med brudekjolen. Av erfaring ser vi at nesten alle kunder endrer mening underveis i prøving når det gjelder hvor mye pynt på kjolen de ønsker. Flesteparten ser at de godt kan ha litt mer enn de i utgangspunktet trodde. 

Mange er nok fortsatt redde for «bløtkakekjolen» som henger igjen fra 80-tallet. Vårt motto er at man gifter seg en gang i livet, og da skal det være lov å pynte seg!

 

Kopirett: Lises Brudesalong, 2012